Just det

Här kommer en liten önskelista från Prinsarna (och mamma), ni måste bara gå in och kolla vilka fina saker hon gör. Skulle passa jätte bra i Prinsarnas rum. Gillar stilen - så helt klart ett besök.

www.trollatingblogg.blogspot.com

Dagarna går och går...

Jaha å så var det en ny vecka då, går så himla fort dagarna. Har inte hunnit med att skriva här heller sen i onsdags, har varit fullt upp från morgon till kväll och ändå känns det inte som man hunnit med att få något riktigt gjort hemma.

Först lite uppdatering om vad som hänt sen i onsdags, så vi börjar med:

Torsdag - Då var det som alla vet en röd dag vilket betyder att L var ledig, vilket vi andra i familjen var jätte glada över inte minst stor Prins. Lill Prins håller sig än så länge heller till sin mamma av förståliga skäl, det är ju hon som har maten så klart. I allefall spenderade vi dagen med att vara ute på gårdenpå förmiddagen och vid klockan två var det dags för lite kalas hos barnens morfar och I, I har tidigare fyllt år men inte hunnit med kalaset än så då passade det bra då. Va jätte trevligt med god mat och fika. Tyvärr var vädret lite halv bra så vi fick sitta inne, men det gick bra det med. När vi skulle åka hem så passade vi på att ta med oss några hinkar sand till stor Prins sandlåda. Stor Prins och morfar hade tidigare i veckan varit iväg och hämtat sand med släpvagn vilket var toppen dagen för stor Prins.

Fredag: Var det babysim för lill Prins, men han var inte på något bad humör så det vart en skort sväng i bassängen innan vi gav upp. Vart istället en shopping tur vilket främsta syftet var att kolla på ett köksbord och faktiskt så hittade vi ett också. Det blev ett vitt med fyra stolar med korsrygg till köket, passar bra ihop med den vita kökssofan vi har där.

Lördag: Stor Prins dag, vi var på våryra där dom hade gamla bilar grävmaskiner och traktorer uppställda, höns, hästar och hoppborgar, behöver jag säga att stor Prins ögon lyste i kapp med solen :).
Vi har faktisk fått ett tillskott i släkten, en ny liten kusin till barna, kusin A, så nu är kusin O stolt storebror. Jisses vad det kommer bli livat framöver med fyra vilda kusin killar, men dom kommer nog han en hel del skoj också.

Söndag: Hemma dag

Måndag: Hemma och ute dag, umgåtts med grannarna hela dagen, stor Prins och N härjde runt från morgon till kväll med varandra så gissa om dom var trötta på kvällen - för trötta för att okra varava ner kan jag säga. Så slutligen idag, vart det en tidig morgon för hela familjen stor Prins skulle vara vid läkaren halv 9 (ja,ja kanske inte är super tidigt mn för oss sjusovare i familjen så var det jätte jobbigt att gå upp). Gick i allefall bra han vart uppsatt på en tid........så nu är det bara att vänta.

Bilder kommer i morgon, är alldeles för trött för det nu, så nu blir det bums i säng!


Då var lill Prins halvårs kort tagna

Ååå vad nöjd jag vart hos fotografen (Petra Rogström) idag. Hon var jätte duktig med barnen och hade många bra och roliga ideer, verkligen i min stil. Tog både naken kort på lill Prins och syskon kort på båda så det ska bli så kul att se resultatet om två veckor, kan knappt vänta.

Stor prins var jätte duktig och glad hela fotograferingen, men hade han fått bestämma så hade nog han och farmor U (mammas farmor), som var med som lite extra barnvakt verkligen uppskattat, setat utan för och tittat på traktorn som körde fram och tillbaka utanför.


Vi han även med en liten shoppinh tur ( så klart) som resulterade i ett par tofflor åt mamma,tveksam om jag kanske ångrar färgvalet lite tog röd kanske skulle ha valt svarta ändå, lite kläder och leksaker och faktiskt en del presenter till nära och kära som fyller år framöver om inte annat så kanske det blir julklappar av något.

På vägen hem bestämde vi oss i bilen att vi kanske var lite fika sugna, så det fick bli en snabb sväng in på Staberg, verkligen att rekomendera, så mysig miljö helt i min smak.

  Farmor U och stor Prins sitter och avnjuter en var sin glass i solskenet.

 Mamma och stor Prins på stora stenen.

Så sist men inte minst ett hav av tulpaner....visst är det vacker med alla dessa färger, tycker tulpaner inger känslan av lantlig charm speciellt mot den vita ladugårdsväggen.


Grattis E på 3 års dagen!

Hipp hipp hurra för E idag........

Stor Prins kompis E blir 3 stora år idag vilket stor Prins vill fira med en bild på dom två mitt i lek röran.


Dagismorgon, barnvakt och besluts ångest


Eftersom det är tisdag så är det en dagis dag, stor Prins har dagis 15 timmar i veckan fördelat på tisadag, onsdag och torsdag). Dagis dag betyder också tidig morgon för morgontrötta mamma, att det ska vara så himmla svårt att ta sig upp ur sängen på morgonen det är något alldeles makalöst. Även stor Prins burkar vilja ta en sxtra lång sov morgon dessa dagar så dom är med andra ord magiska i vår familj. Men efter mycket möda och några snozningar på larm klockan så brukar vi börja ta oss upp på säng kanten för att plötslig inse att hjälp klockan har hunnit bli alldeles för mycket, vilket innebär att vi kommer att komma in rusande på dagis i sista stund som två nyvakna utomjordingar och en lite klarvaken lill Prins. 

Vi brukar gå  ( eller näst intill små springa ) ner till dagis med våra grannar i vanliga fall men vissa dagar lyckas vi bli så sena att man lite fint får öppna dörren och ropa till grannen att vi är lite sena idag så det får bli bilen ner. Okej jag kan erkänna ibland tar vi bilen på grund av mammas lathet också :). Annars har stor Prins även sin privata dagistaxi vid namn farmor och farfar som vid sina lediga dagar ibland kan skjutsa ner - jätte skönt tycker mamma som då kryper ner brevid lill prins igen som fortfarande ligger och sover.

Idag var ingen undantag utan klockan ringde och mamma snozade till stor Prins glädje. Den ända skillnade idag var att mamma lovat sin kompis M att vara barnvakt åt hennes 1 åring L medans hon klippte sig vilket innebar att mamma och lill Prins också måste vara klara med alla morgon betsyr innan dagis lämningen.

 L hjälper lill Prins med sina tofflor innan vi ska åka in till stan....
                                           ...men den verkar inte passa..
               ....hmm hur skajag nu lösa det här?!         

Ha, ha ja visst är dom för underbara våra små barn, så här snälla var dom under promenaden, vilka coolingar va!



Efter frissan är ny donad på M och lite shopping som resulterade i en hel del barnkläder för både mig och M så var det dags för  M´s stora son E ( som blir hela 3 år idag) och stor Prins att hämtas på dagis, så dom kunde träffas och leka och vi givetvis ge en liten grattis present till E på den stora dagen.


Jag hade dock ett giltigt skäl till shopping denna gång, nämligen fotografering i morgon är det dags för lill Prins att förevigas hos fotograf Petra Rogström - jätte dutikg fotograf - på ett halvårs kort, sen ska Prinsarna även ta syskonkort på en gång och då behövs passande kläder. Har lite besluts ångets över vad dom ska fotograferas i, lill prins halvårs kort bli ju naken kort men syskon kortet blir med kläder. Så ska ta och försöka lägga i ordning lite förslag nu eftersom jag vet hur våran morgon endå kommer att sluta. Måste upp "nästan" lika tidigt som en dagis dag trotts att stor Prins är ledig i morgon.

Ger er en härligt blommig bild att drömma sig in i nu när det är så regniga dagar och passa även på att önska er en riktigt GOD NATT!



Åter lite tävlingar...

Ja dessa tävlingar, kan verkligen inte hålla mig borta från dem, vill ju så gärna vinna något fint ibland. Fast min älskling L blir oftast matt på allt mitt tävlande eftersom han allt för ofta dras med i det, eller rättare sagt hela släkten dras med i det . Min kära farmor brukar säga när det kommer något på posten att det måste vara något som T har fixat nu igen ha,ha ja hon har då i allefall slutat att bli så förvånad.

Hade faktiskt riktig tur en gång strax vid jul för två år sedan då kära L i ett par månader tid gått och pratat om att han så gärna ville åka till Ramundbergen och åka skidor (han är en riktigt inbiten skidfantast) för alla sa att det var så bra. Men vägen dit var lång och hela kalaset skulle gå på en del. Så vad gör man inte då för den man älskar, jo man tävlar så klart och vips så hade man vunnit ett presentkort 5000 kr i just Ramundbergen. Det var en riktig höjdarvinst för oss kan jag lova.




Så nu tävlar man i förhoppningen om att vinna något roligt till sig själv som t.ex. det här:


"Jag tävlar hos MammaCarola som i ett samarbete med Bomhus Blommor lottar ut detta fantastiska paket. Lyktan är från den Danska firman Bloomingville och glaset i lyktan kan användas som marmeladglas. Den Franska chokladen med Giandujanötter kommer från Kryddlagret. Paketet har ett värde av ca 250 kr. Tävlingen avslutas 18 Maj"




"Jag är med och tävlar hos Tess om ett presentkort på 200:- ifrån Syster & Bror va med du med och tävla HÄR"

Måndag igen

Jaha...så var det måndag igen, pappa jobbar och regnet öser ner ute. Det är inge kul när han jobbar tycker vi här hemma, stor prins frågar varje morgon:

-Vart är pappa?
- På jobbet, älskling.
- Neeej, inte pappa jobbet. Pappa hem mig.

Så låter han så förtvivlad samtidigt, stackarn. Men i morse efter att han vaknat och frågat (ca07:30) så  somnade han faktiskt om och vi sov alla tre till 09:45. En riktigt skön sovmorgon med andra ord, gärna fler sådana i veckan, men det kan även bero lite på att båda Prinsarna är förkylda och därför sover lite oroligt på natten.

Eftersom det regna ute så blev det en innedag idag, vilket också kan vara skönt ibland. Men det gäller att sysselsätta stor Prins för han blir fort rastlös när han måste vara inne. Så efter att mamma och båda prinsarna duschat så letade mamma på en skokartong med böjbart lock, reklam från bamse klubben, tejp och en sax ochså satte vi igång att fixa och dona ett garage med bamse tema som stor Prins kunde köra in alla sina bilar i. Tur att mamma tycker om att klistra och klipp.

Här ser ni resultatet om en inte riktigt klart än.....


Det ska till en helikopterplattform uppe på taket så blir det något mer nertill kanske ett träd. Men stor Prins leker redan för fullt med sitt nya bamse garage, så det är ett bra bevis på att alla saker måste inte kosta så mycket, barn är nöjda än då.
Men igentligen är det nog inte barnen som shoppar så mycket leksaker heller utan det är väl alla vuxna som handlar det dom själv egentligen skulle vilja leka med när ingen ser....eller?! :)

Lill Prins leker också nöjt med det som kommer  i hans väg och extra roligt är det om storebrors saker råkar ligga där han är. Han har ju inte börjat krypa eller åla sig än så än så länge är det ganska lungt på den fronten.




God natt!


Nu säger jag god natt! Prinsarna och pappa L ligger redan och drömmer sött. Stor Prins är tråkigt nog väldigt förkyld, kan knappt prata på grund av heshet, tät i näsan är han också så sover lite oroligt, stackars mammas lilla kille.
Nu kryper jag också ner, ska bara se till att komma ifrån dator vilket inte alltid är så lätt!
Natti natti!

Söndag hemma

Idag vart det en hemma dag för hela familjen. började med en liten sovmorgon för hela familjen till nämare 8-tiden i allefall, lite längre vart det för mamma som vaknade när stor Prins och pappa bjöd in till familje frukost i soffan.


 Trött lill Prins,sover med halv öppna ögon precis som stor Prins och pappa.

Efter den trevliga dock enkla frukosten åkte mamma ner till Ica för att hämta ut ett paket från ellos som kommit (mamma kunde inte vänta längre ). Det innehöll bland annat en pippi film åt stor prins som var en lite försenad födelsedags present, men det vart mycket uppskattad. Sen var det ett jätte fint shorts set till honom och några tröjor åt mamma.



Efter varit inne en stund på förmiddagen så längtade vi ut i det fina vädret, grann killen N kom över och lekte med stor Prins. Dom leker så gott som varje dag vilket resulterar i en hel del tvister om saker mellan dom men oftast leker dom väldigt bra ihop. Här blåser dom såpbubblor ivrrigt på hejade av lill Prins som ville vara med och fånga bubblorna.



Medans barnen lekte så passade pappa på att tvätta av utemöblerna, en så länge har vi dessa möbler kvar. Har sett ut ett par nya utemöbler som vi inom en snar framtid ska införskaffa, går bara lite segt för oss och så har vi kommit på att Stor prins måste ha en ny säng och vi ett nytt köksbord  innan ute möblerna kommer på tal. Sängen har vi redan set ut på MIO och köksbordet har vi bestämt att vi vill ha ett vit vart vi ska köpa det är vi inte riktigt överens om än.



Som avslutning på kvällen bjöd vi in Stor Prins och Lill Prins farmor och farfar på Grillad fläskfile och ungsgrönsaker och rabareberpaj till efterrätt. Medans efter rätten gjordes i ordning så tog Stor Prins en åkt tur runt gården i sin nya fina Jeep han fick när han fyllde. Farmor skymtar i bakgrunden vakande över lill Prins som tog sig en liten tupplur i vagnen.


En hel dag med andra ord, men en sak är väl liten konstig i med män, dom bjuder in till mat och fika  m.m och sen är det ändå inte dom som gör i ordning det utan deligerar ut det till kvinnan som får stå i köket eller städa inför det, och så tycker dom att kvinnor är jobba när dom kommer med sina "att göra listor" till männen. Ja, vissa saker blir man väl aldrig klok på, eller vad säger ni ?!

Tävligar tävlingar tävlingar...

Har en stor förkärlek för tävlingar av alla de slag. fast vinsterna in te är så många så värmer det ändå i hjärtat när det ramlar in någon då och då. Det förfyller min annars småbarns kaotiska vardag. 
 

Dessa är några av de tävlingar jag medverkar i och håller både tummar och tår för att ta del av någon vinst.

tavling-polarbrod

"Jag är med och tävlar hos PetramedAochE om bröd från Polarbröd till ett värde av 500 kr. Var med och tävla HÄR du med!"
 

.................................................................................................................................................................




En jätte bra tävling du hittar hos  Cheeky, vin presentkort på 500:-

http://cheeky.webblogg.se/cheeky/2009/may/tavling.html

 .......................................................................................................................................................

En härlig tävling hos Ung Mamma 15  i samarbete med Tefrossa.
Där man kan vinna  underbart te.
Älskar te i alla dess former och hos tefrossa får man precis som namnet säger frossa i olika teer.
Att bara ha ett favorit te är svårt så därför rekommenderar jag er att testa flera,
flera sorter och varför inte avnjuta det med lite god choklad till  mmmm.....


.......................................................................................................................................................



"Jag har tagit chansen hos Jennyn.blogg.se att vara med och tävla om en värdecheck på 500 kr på valfritt bröd ur Polarbröds sortiment.
Tävlingen avslutas den 20:e maj klockan 19:00 med lottning!"
.................................................................................................................................................



tävla hos Mumari  i sammarbete med Polarbröd
http://mumari.se/tavling-vinn-presentkort-vart-500
.......................................................................................................................................................................


"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
barnboken "Popcornmannen Poppe"
 Var med och tävla HÄR du med!"
........................................................................................................................................................

    http://www.improveme.se/shopaholicmamman/26480
En härlig tävling med färg till håret i vinst potten - vem vill inte ha det?


Pippi och Ikea Lördag

Idag har mamma och lill Prins varit till Ikea med mammas kompis M och shoppat en del. Det sluta med att allt fick inte plats i bilen vilket innebär att det blir en runda till till veckan troligen, tråkigt...nä det ska man nog stå ut med. En hel del skratt vart det då, tur att man har samma humor speciellt när man är trött.
Shoppingen resulterade i en ny byrå, lite småsaker till barnen, tavelramar, kuddar, gardiner och lite annat smått och gott.

Pappa och stora Prinsen var hemma idag, fick en lista av mamma med saker som behövde göras hemma och det vart en del gjort i allefall, mer kan man väl inte begära....dom har varit så duktiga, bädda rent och vattna blommer och grejat.
Så var dom till COOP en sväng för där var Pippi och Prusiluskan på besök och bjöd på tårta och godis. Stor Prins var överförtjust - Pippi som just nu är hans stora idol. Sen vart det en tur till Barnens hus för dem för att titta lite på leksaker och leka med tåget som står uppställt där.

Stor Prins äter tårta med Pippi. Prusiluskan skymtar i bakgrunden.

Pippi och Stor Prins




Mammas och pappas ena egna lilla Pippi här hemma.



Mammas och pappas andra lilla Pippi.


Nu så ska vi se finalen i eurovision song contest 2009 och hoppas på en vinst till Sverige eller till nått av grannländerna!


Kvällen är nu äntligen här

Jaha, så var den här dagen snart slut också, båda barnen sover sött. Pappa L är ute och springer en sväng och jag snurrar runt på internet några varv i jakt på några roliga inredningsbutiker. Har verkligen fastnat för vitt just nu vill ha en vit lantlig stil så har ni några tips så hör gärna av er.  Ett mysig webbtutik jag kan rekommendera är Helhjärtat.com, har jätte fina saker till bra priser.

Man får då verkligen vara uppfinningsrik när man är mamma och ideerna måste komma snabbt. Som vid hämtningen vid dagis, stor Prinsen var trött idag efter dagis för dom hade haft Myranloppet, en springtävling på hans dagis. Inte för att han varit så intresserad av att springa utan mer av att leka i stora sandlådan. Men i allefall så var han trött i sina knän så han kunde inte gå på fötterna berätta han bestämt. Lilla Prinsen hade jag hoppas skulle sova vid det här laget men han satt så nöjt och lekte i vagnen. Så vad gör man med en trött 3 åring som inte vill gå och en pigg 7 månaders som inte vill sova, jo dom får så klart dela vagn ( och mamma får lite extra tyngd att skjutsa alltid bra med träning). Lite tvära protester från båda emellanåt men nog tror jag dom myste båda två av det.

Så här gosiga var dom:
Lill Prins och Stor Prins på hemgång från dagis.

Nu ska jag ta och krypa ner och läsa lite i min trägårdstidning jag införskaffat för att få lite ideer från, vill få fart på vår trädgår med mycket färg och blommor, vet bara inte vart jag ska börja.

Kram och god natt!

Välkommen till min nya blogg!

Välkommna till min blogg! Har länge velat skaffa en egen blogg men har aldrig tagit mig den tiden. Men nu så har jag lyckats så nu gäller det bara att lära sig hur allt fungerar också. Lill Prinsen sover gott (om en lite täppt i näsan) och Stora Prinsen är och busar på dagis så har lite tid över nu att klura ut olika funktioner.

RSS 2.0