Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson

Dagismorgon, barnvakt och besluts ångest


Eftersom det är tisdag så är det en dagis dag, stor Prins har dagis 15 timmar i veckan fördelat på tisadag, onsdag och torsdag). Dagis dag betyder också tidig morgon för morgontrötta mamma, att det ska vara så himmla svårt att ta sig upp ur sängen på morgonen det är något alldeles makalöst. Även stor Prins burkar vilja ta en sxtra lång sov morgon dessa dagar så dom är med andra ord magiska i vår familj. Men efter mycket möda och några snozningar på larm klockan så brukar vi börja ta oss upp på säng kanten för att plötslig inse att hjälp klockan har hunnit bli alldeles för mycket, vilket innebär att vi kommer att komma in rusande på dagis i sista stund som två nyvakna utomjordingar och en lite klarvaken lill Prins. 

Vi brukar gå  ( eller näst intill små springa ) ner till dagis med våra grannar i vanliga fall men vissa dagar lyckas vi bli så sena att man lite fint får öppna dörren och ropa till grannen att vi är lite sena idag så det får bli bilen ner. Okej jag kan erkänna ibland tar vi bilen på grund av mammas lathet också :). Annars har stor Prins även sin privata dagistaxi vid namn farmor och farfar som vid sina lediga dagar ibland kan skjutsa ner - jätte skönt tycker mamma som då kryper ner brevid lill prins igen som fortfarande ligger och sover.

Idag var ingen undantag utan klockan ringde och mamma snozade till stor Prins glädje. Den ända skillnade idag var att mamma lovat sin kompis M att vara barnvakt åt hennes 1 åring L medans hon klippte sig vilket innebar att mamma och lill Prins också måste vara klara med alla morgon betsyr innan dagis lämningen.

 L hjälper lill Prins med sina tofflor innan vi ska åka in till stan....
                                           ...men den verkar inte passa..
               ....hmm hur skajag nu lösa det här?!         

Ha, ha ja visst är dom för underbara våra små barn, så här snälla var dom under promenaden, vilka coolingar va!



Efter frissan är ny donad på M och lite shopping som resulterade i en hel del barnkläder för både mig och M så var det dags för  M´s stora son E ( som blir hela 3 år idag) och stor Prins att hämtas på dagis, så dom kunde träffas och leka och vi givetvis ge en liten grattis present till E på den stora dagen.


Jag hade dock ett giltigt skäl till shopping denna gång, nämligen fotografering i morgon är det dags för lill Prins att förevigas hos fotograf Petra Rogström - jätte dutikg fotograf - på ett halvårs kort, sen ska Prinsarna även ta syskonkort på en gång och då behövs passande kläder. Har lite besluts ångets över vad dom ska fotograferas i, lill prins halvårs kort bli ju naken kort men syskon kortet blir med kläder. Så ska ta och försöka lägga i ordning lite förslag nu eftersom jag vet hur våran morgon endå kommer att sluta. Måste upp "nästan" lika tidigt som en dagis dag trotts att stor Prins är ledig i morgon.

Ger er en härligt blommig bild att drömma sig in i nu när det är så regniga dagar och passa även på att önska er en riktigt GOD NATT!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0